fbpx

Vastaanottajan nimen käyttäminen personoinnin keinona sähköpostimarkkinoinnissa

Vastaanottajan nimen käyttäminen uutiskirjeissä ja sähköpostimarkkinoinnissa yleensä, on muodostunut tavalliseksi personoinnin muodoksi. Mitä hyötyä vastaanottajan nimen käyttämisestä on ja miksi tätä personoinnin tapaa käytetään niin usein?

Yhä useampi potentiaalinen asiakas toivoo personoidumpaa asiakaskokemusta jo senkin takia, että mainoksia ja erilaisia sisältöjä tulee eteemme päivän mittaan enemmän, kuin jaksamme prosessoida. Aikamme on rajallista ja jokainen tekee nopeita päätöksiä markkinointiviestien kohdalla; kannattaako minun kuluttaa aikaani tähän sisältöön? Hyödyttääkö tämän sisällön kuluttaminen minua jollain tavalla? Näiden kysymyksien puntaroimisen jälkeen siirrymme joko kuluttamaan kyseistä sisältöä tai ohitamme sen.

Miksi vastaanottajan nimen käyttäminen personoinnin keinona ei ole aina oikea tapa sähköpostimarkkinoinnissa?

Miksi vastaanottajan nimen käyttäminen personoinnin keinona ei ole aina oikea tapa sähköpostimarkkinoinnissa?

Tästä pääsemmekin markkinointiviestien personointiin ja nimenomaan vastaanottajan nimen käyttämiseen sähköpostimarkkinoinnissa. Vastaanottajan nimen käyttäminen on kaikista helpoin tapa tehdä personointia ja siksi se on varmasti niin yleisesti käytössä. Nimeä käyttämällä yritetään kiinnittää potentiaalisen asiakkaan tai jo olemassa olevan asiakkaan huomio, koska kuka ei vastaisi, kun nimeäsi kutsutaan? Vai onko sittenkään näin?

Henkilökohtaisen asiakaskokemuksen luomiseen tarvitaan niin paljon muutakin kuin vastaanottajan nimen lisääminen osaksi tervehdystä. Ei kannata aliarvioida vastaanottajien tuntemuksia, koska he todennäköisesti tietävät, että sama viesti lähetetään automaattisesti kaikille, jotka ovat yrityksen kyseisellä sähköpostituslistalla tai saavat automaattiviestin. Monet käyttävät vastaanottajan nimeä oikealla tavalla ja oikeissa paikoissa, mutta personointiin yksistään se ei valitettavasti riitä.

Tässä muutama esimerkki, jossa vastaanottajan nimi on luonteva osa sähköpostimarkkinointia:

personoitu sähköpostimarkkinointi_vastaanottajan nimen käyttäminen
Personoitu sähköposti_käytetty vastaanottajan nimeä

Tässä esimerkissä on käytetty automaattisesti ensimmäistä ja toista nimeä, vaikka tuskin vastaanottaja käyttää molempia kutsumanimenään:

Norwegian personoitu viesti_käytetty vastaanottajan nimeä

Tässä taas esimerkki, jossa ei ole käytetty vastaanottajan nimeä, mutta on silti pystytty viestimään autenttisella tavalla asiakasta puhutellen:

ei käytetty vastaanottajan nimeä_sähköpostimarkkinointi

Mikä muu tapa voi tehdä sähköpostimarkkinoinnista personoitua?

Mikä muu tapa voi tehdä sähköpostimarkkinoinnista personoitua?

Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä yrityksesi tapaa viestiä ulospäin. Mitä brändistrategiassa on määritelty yhtenäiseksi viestintätavaksi? Minkälaiset arvot ja ydinlupaus yritykselläsi on? Ne määrittelevät sen, mikä on oikea ja autenttinen tapa juuri sinun yrityksesi sähköpostimarkkinoinnille. Yrityksen autenttisuus ja avoimuus on sähköpostimarkkinoinnissa huomattavasti vaikuttavampaa kuin vain nimen lisääminen geneeriseen viestiin. Olemalla autenttinen ja rehellinen luot luotettavaa kuvaa yrityksestäsi. Vastaanottajat arvostavat sitä.

Sharing is caring 🥰