Ulkoinen viestintä

Jokainen kohtaaminen on mahdollisuus vaikuttaa yrityksesi mielikuvaan

Yrityksen arvokkain ja tärkein
voimavara on brändi, eli ihmisten mielikuva yrityksestä. Ulkoisen viestinnän avulla olet aktiivisesti vaikuttamassa ihmisten käsitykseen yrityksestäsi.

Ulkoinen
viestintä

Miksi ulkoinen viestintä on tärkeää?

Ulkoinen viestintä on ehdottoman tärkeä osa-alue yrityksen toiminnassa. Ihmiset muodostavat yrityksestäsi aina jonkinlaisen kuvan, kun he lukevat esimerkiksi yrityksesi tiedotetta, työpaikkailmoitusta tai vain vastausta kysyttyyn kysymykseen. On hyvä muistaa, että myös viestimättä jättäminen saattaa vaikuttaa negatiivisella tavalla yrityksen imagoon. Oikeanlaisella viestinnällä annat positiivisen kuvan yrityksestäsi, vaikka kyseessä olisi ei kiitos -viesti työnhakijalle.

Minkälaista ulkoista viestintää teemme?

– Myyntimateriaalien tuottaminen
– Verkkosivujen tekstit
– Yritystarinat
– Työpaikkailmoitukset ja rekrytointiprosessin vaiheet
– Sähköpostilla viestiminen
– Asiakkaille vastaaminen ja viestiminen erilaisissa tilanteissa

– Erilaiset tiedotteet:

  • Toimintatavoista ja käytännön järjestelyistä kertominen
  • Muutokset organisaatiossa ja sen toiminnassa
  • Suuret päätökset
  • Aikataululliset tavoitteet ja suunnitelmat
  • Työn kesto, määrä ja edistyminen
  • Säännöllinen viikkotiedote vallitsevasta tilanteesta ja torjuntatilanteesta

Tarvitsetko apua ulkoiseen viestintään?

Ulkoinen viestintä palvelut

Tässä esimerkkejä hyvän viestinnän positiivisista vaikutuksista

Työpaikkailmoitukset

Yritys ei menesty ilman oikeita osaajia ja hyvät työntekijät haluavat työskennellä yrityksissä, joista heillä on positiivinen mielikuva. Yhä useammalla on varaa valita työpaikkansa. Siksi työpaikkailmoituksen kirjoittamiseen tulee panostaa aivan uudella tavalla.

Mielenkiintoisesti ja positiivisella tavalla kirjoitettu työpaikkailmoitus, joka korostaa yrityksenne hyviä puolia ja minkälaisia kehittymismahdollisuuksia teillä on, houkuttelee tasokkaita hakijoita, joilla on myös paljon annettavaa yrityksellenne. Pelkkä pitkä vaatimuslista antaa kylmän kuvan ja parhaimmat kandidaatit eivät tule hakemaan paikkaa. Yritysten kannattaa aina pitää mielessä, että myös työnhakija etsii itselleen oikeaa työpaikkaa ja rekrytointiprosessi on molemminpuolista tunnustelua siitä, ollaanko yhteensopivia toisillemme.

Yritystarinat

Yritystarinoiden tarkoituksena on avata yrityksenne identiteettiä ja kertoa mielenkiintoisella tavalla, mistä kaikki on lähtenyt liikkeelle.

Yritykset kertovat sivuillaan usein, mitä yritys on. Keskitytään kertomaan, mitä yritys tekee, milloin se on perustettu, paljonko on työntekijöitä ja millaisia tavoitteita on asetettu tulevaisuuteen. Se ei kuitenkaan herätä lukijassa tunteita suuntaan tai toiseen, eikä välttämättä saa lukemaan sivua yhtään sen pidemmälle.

Lukijoita kiinnostaa tietää mitä, miksi ja miten yrityksesi tekee ja kenelle. Tämä vaatii taustojen avaamista, vaikka se saattaisi tuntua liian paljastavalta tai rohkealta. Mutta se kannattaa. Lukijat saavat yrityksestäsi inhimillisemmän kuvan ja saattavat inspiroitua yrityksen tarinasta tai jopa ihailla onnistumista.

Tarvitsetko apua ulkoisessa viestinnässä?

Laita meille viesti ja olemme yhteydessä sinuun!

digimarkkinonti_ota yhteyttä

Apua muihin digipalveluihin?

Sosiaalinen media

Vaikuttava sisältö pysäyttää, herättää mielenkiinnon ja halukkuuden tietää lisää. Merkityksellinen sisältö sitouttaa asiakkaasi ja antaa mahdollisuuden luoda pitkiä asiakassuhteita.

Digimarkkinointi

Tavoitat potentiaaliset asiakkaasi heidän ostopolkunsa jokaisessa vaiheessa. Mikset näkyisi siellä, missä asiakkaasikin kuluttavat eniten aikaansa?

Mittarit ja Analytiikka

Ei tuloksia ilman mittareita. Mittarit ja analyytikka ovat avaimia tulevaisuuden menestykseen.

Sosiaalinen media

Vaikuttava sisältö pysäyttää, herättää mielenkiinnon ja halukkuuden tietää lisää. Merkityksellinen sisältö sitouttaa asiakkaasi ja antaa mahdollisuuden luoda pitkiä asiakassuhteita.

Digimarkkinointi

Tavoitat potentiaaliset asiakkaasi heidän ostopolkunsa jokaisessa vaiheessa. Mikset näkyisi siellä, missä asiakkaasikin kuluttavat eniten aikaansa?