fbpx

Somemarkkinointi - menestyksen resepti vuodelle 2024

Somemarkkinointi ja vuosi 2024. Millaisia mahdollisuuksia somemarkkinoinnissa avautuu vuonna 2024? Mitä kannattaa ottaa huomioon ja mihin panostaa? Asiantuntija-artikkelimme tarjoaa tärkeitä oivalluksia ja vinkkejä, jotka voit välittömästi integroida yrityksesi markkinointistrategiaan.

Mitä somemarkkinointi tarkoittikaan?

Somemarkkinointi on digimarkkinoinnin muoto, jossa hyödynnetään suosittuja somekanavia markkinointi- ja bränditavoitteiden saavuttamisessa. Kyse ei kuitenkaan ole yrityksen sometilien satunnaisista somejulkaisuista vaan tavoitteellisesta markkinointimuodosta. Somemarkkinointi edellyttää strategiaa, jossa on määritetty mitattavissa olevat tavoitteet.

Somemarkkinointi koostuu niin orgaanisista julkaisuista kuin myös maksetusta somemainonnasta. Esimerkiksi suosituimpia somejulkaisuja tai blogijulkaisuja kannattaa mainostaa myös suuremmalle yleisölle yrityksesi kohderyhmien rajoissa.

1. Video rokkaa somessa edelleen

Mietitkö kannattaako yrityksesi panostaa videojulkaisuihin ja -mainoksiin vuonna 2024?

Kyllä kannattaa!

Videoiden määrä tulee vain kasvamaan vuonna 2024. Vaikka videoiden tuottaminen vie enemmän aikaa, saavat ne myös enemmän näkyvyyttä sekä sitoutumisia. Somessa autenttinen sisältö toimii parhaiten eli yrityksesi ei tarvitse ammattikuvaajaa jokaisen Reelsin tai TikTokin kuvaamiseen. Luovuus ja kohderyhmää kiinnostavan sisällön luominen on se, mikä merkitsee.

Jos haluat julkaista myös kuvamateriaalia somessa, kannattaa markkinontibudjetista laittaa kuitenkin isompi siivu videoon.

2. Viihdyttävä sisältö sitouttaa

Viihdyttävän sisällön suosio jatkaa kasvuaan!

Uskaltavatko vakavasti otettavat yritykset ja organisaatiot lähteä viihdyttämään seuraajiaan somessa? Kyllä uskaltavat ja sitä onkin jo nähty vuonna 2023!

Verohallinnon somemarkkinointi on hyvä esimerkki siitä, miten viihdyttävä sisältö toimii kohderyhmiin naurettevan hyvin. ”Kuivan” viraston sometiimi osaa tehdä ”tylsästä” ja ”pakollisesta” sisällöstä mielenkiintoista ja viihdyttävää.

Mitenkäs sitten OP-ryhmä? Oletko törmännyt ”Vuosi 2024 no cap” -videoon. Mieletöntä heittäytymistä ja viihdyttävää katsottavaa.

Viihdyttävä somesisältö ei enää rajoitu pelkästään TikTokkiin vaan yritykset usein julkaisevat samaa sisältöä niin Instagramiin kuin TikTokkiin. Voit katsoa esimerkiksi OP-ryhmän Instagram- ja TikTok-tilit.

Miksi yritykset panostavat somemarkkinoinnissa viihdyttävään sisältöön?

56% prosenttia vastaajista on Hootsuitin 2024 kyselyn mukaan sitä mieltä, että yritysten pitäisi olla helpommin lähestyttäviä somessa sekä vähentää palveluiden ja tuotteiden promoamista.

Tässä muutama esimerkki Verohallinnon, OP-ryhmän ja Puolangan viihdyttävistä TikTok-videoista

@verohallinto

Luottamus, yhteistyö, yhteinen kesä. Etsimme 100 kauppa-, hallinto-, tai oikeustieteen tai tradenomiopiskelijaa Taxation Island Suomen 54. tuotantokaudelle! Edessä on pitkä kuuma kesä viraston viettelyksissä 🔥 Hae mukaan heti tai viimeistään 28.1., kuvaukset alkavat jo 13.5.2024: vero.fi/kesatyontekija⁣

♬ alkuperäinen ääni - verohallinto

3. Käyttäjien tuottama sisältö (UGC) jatkaa kasvuaan

Käyttäjien tuottama sisältö (User Generated Content, UGC) on nimensä mukaisesti sosiaalisen median käyttäjien itsensä luomaa aitoa ja rehellistä sisältöä. Erityisesti Z-sukupolvi on somen suurkuluttaja. Monet heistä julkaisevat aktiivisesti sisältöjä somessa ja jakavat elämästään asioita seuraajilleen. Siksi heille myös tuote-, palvelu- ja brändisuositukset ovat luonnollinen osa sisältöä.

Käyttäjien tuottama sisältö on helposti lähestyttävämpää ja uskottavampaa kuin brändisisältö.

Käyttäjien luoma sisältö voi olla vaikuttajien orgaanisia suosituksia, mutta myös tavallisten somekäyttäjien julkaisemia arvosteluja tai vinkkejä. Yritykset lisäksi käyttävät näitä sisältöjä somemainonnassa, koska ne usein näyttävät autenttisemmilta ja somekanavaan sopivimmilta.

4. Tekoäly (AI) ja autenttisen sisällön uudelleenmäärittely

Tekoäly on tullut jäädäkseen tehostettaessa somemarkkinoinnin työtehtäviä. Vuonna 2024 tullaan näkemään vielä enemmän tekoälyllä tuotettua tekstiä, kuvia sekä videoita. 

Jotta markkinoijat ja yritykset voivat menestyä muuttuvassa ympäristössä, niiden on aika luopua ajatuksesta, että ”aidoksi” sisällöksi määritellään pelkästään sen perusteella, onko jokin asia yksinomaan ihmisen luoma.

Tekoäly ei ole vastaus kaikkeen ja luovalle työlle jää paljon tilaa. Tekoäly on loistava apuri, muttei johtaja.

5. Nousevat somekanavat

Vuonna 2023 useimmat somekanavat keräsivät uusia käyttäjiä alustoilleen. Suurimman kasvun tekivät X, TikTok sekä Instagram.  

LinkedIn on myös kasvattanut käyttäjämääriään vuosi vuodelta ja sen ennustetaan kasvavan edelleen 82,6 miljoonalla käyttäjällä vuosina 2024-2027.

Sosiaalisen median alustojen aktiiviset käyttäjät miljoonissa

Mitä kanavia taas yritykset ottivat haltuun ja mistä luopuivat? X, Pinterest ja WhatsApp menettivät yrityskäyttäjiä, TikTok, LinkedIn ja Instagram vahvistivat asemiaan yrityskäyttäjien suosiossa. TikTok oli erityisen vetovoimainen 16 prosentin kasvullaan.

 

Yritysten sosiaalisen median alustojen käytön muutos 2022-2023

6. Sosiaalinen media toimii jo nyt hakukoneena

Ihmiset etsivät tietoa tuotteista ja palveluista yhä useammin sosiaalisesta mediasta Googlen sijaan.

Ihmiset haluavat kuluttaa yhä enemmän aitoa sisältöä ja saada vaustauksia nopeasti videon välityksellä. Some vastaa tähän paremmin kuin perinteiset hakukoneet. Some tarjoaa lisäksi vuorovaikutteisemman ympäristön: Esimerkiksi TikTokissa käyttäjä voi nopeasti selata useita aiheeseen liittyviä videoita, kysyä, kommentoida ja lukea myös muiden käyttäjien kommentteja aiheesta.

Sosiaalisen median käyttäminen hakukoneena tarkoittaa myös sitä, että SEO:n merkitys kasvaa. Yritykset voivat tehostaa näkyvyyttään somessa parantamalla postaustensa löydettävyyttä relevanttien avainsanojen avulla ja varmistamalla, että käyttäjätunnukset ovat helposti tunnistettavissa ja yhdenmukaisia eri kanavissa.

Muutokset vaikuttavat myös some-mainonnan mahdollisuuksiin. TikTok on jo lanseerannut ”Search Ads Toggle” -mahdollisuuden mainosalustalleen. Tämän avulla TikTokin hakutuloksissa voidaan näyttää mainoksia relevanttien hakujen yhteydessä. Tämä mainosmuoto on tällä hetkellä käytössä vain Yhdysvalloissa, mutta voimme odottaa sen julkaisua tulevaisuudessa myös muihin maihin.

 

Sharing is caring 🥰